Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά παραμάγαζα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά παραμάγαζα
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με την ένταξη της Κύπρου
στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη»

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προωθούμενη, από πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον λεγόμενο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη". Ταυτόχρονα εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό και στο Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, που αντιστέκονται στα σχέδια αυτά και αγωνίζονται κατά της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.
Γνωρίζουμε καλά, ότι ο "Συνεταιρισμός για την Ειρήνη" αποτελεί τον προθάλαμο για την ένταξη των χωρών - μελών του στο ΝΑΤΟ. Οπως ο λαός μας, έτσι και ο λαός της Κύπρου, γνωρίζουν πολύ καλά το βρώμικο ρόλο, που έπαιξαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και διαχρονικά η Ενωμένη ιμπεριαλιστική Ευρώπη στο δράμα της μαρτυρικής μεγαλονήσου τα τελευταία 50 χρόνια. Γνωρίζουμε, ότι η διχοτόμηση, η εισβολή και η κατοχή σχεδιάστηκαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, την άνοιξη του 1971.
Θεωρούμε, ότι μία τέτοια πράξη ένταξης αποτελεί ύβρη στη μνήμη των νεκρών, των αγνοουμένων και των ξεριζωμένων του '74, ότι δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες στην δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος και στην απελευθέρωση του βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Επιπλέον μία ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και η εμπλοκή της στα βρώμικα σχέδιά του, θα θέσει το λαό και τη χώρα σε θανάσιμο κίνδυνο, στην ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με τους αυξανόμενους ανταγωνισμούς για την κατοχή και καταλήστευση των πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η πράξη αυτή αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση της θέλησης της τεράστιας πλειοψηφίας του κυπριακού λαού ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Έτσι όπως αυτή εκφράστηκε κατά το δημοψήφισμα ενάντια στο ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης σχέδιο Ανάν, αλλά και με την κατηγορηματική απόφαση της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας του 2009, ενάντια στις πιέσεις ένταξης της χώρας στο λεγόμενο "Συνεταιρισμό".
Η ξεκάθαρη αυτή αντίθεση γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία σήμερα, προπαντός μετά από την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ - το Νοέμβρη του 2011 στη Λισαβόνα - και τις αποφάσεις, που πήρε για χωρίς όρια επεμβάσεις και κατοχή κρατών, με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και συμφερόντων. Αυτός είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ και του περιβόητου "Συνεταιρισμού" του - η αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων, της ανυπακοής και της αντίστασης, η καθυπόταξη του "εχθρού λαού".

Καλούμε τις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΔΥΕ, τις μαζικές οργανώσεις και φορείς του ελληνικού λαού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Κύπρο.

Το ΝΑΤΟ ήταν και παραμένει εχθρός όλων των λαών!
Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο συνεχίζεται!
Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός - δεν είναι ανίκητος!».

Από Gagarin57

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου