Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011


Μεθοδεύσεις για να συρθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ
Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση που απέσπασαν από τη Βουλή
τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ
Κοντή μνήμη και επικίνδυνη στρατηγική!


Με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ, εγκρίθηκε την 24/02/2011 στην Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής πρόταση με την οποία απαιτείται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να καταθέσει αίτημα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».
Κατά της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, με τον ΓΓ του Κόμματος, Άντρο Κυπριανού, να υπογραμμίζει, ότι «όπως απορρέει από το πόρισμα για το "Φάκελο της Κύπρου", το δίδυμο έγκλημα εναντίον της Κύπρου σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ», του οποίου ο ρόλος «σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει». Ο ίδιος, στην ομιλία του στη Βουλή, υπενθύμισε ότι το θέμα τέθηκε ξανά επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη και Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά «και οι δύο αρνήθηκαν να προχωρήσουν».
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, μετά την ψηφοφορία, υπογράμμισε ότι η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων «συνιστά πράξη που παραβιάζει το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών», προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υπερασπιζόμενος το Σύνταγμα (...) θα ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας επί της συγκεκριμένης απόφασης της Βουλής». Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «σύμφωνα με το Σύνταγμα η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας», καθώς επίσης ότι ο Δ. Χριστόφιας «στο κυβερνητικό του πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει δέσμευση ούτε και είναι πολιτική του απόφαση να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», αλλά, αντίθετα, έχει δεσμευτεί στο λαό να «αγωνιστεί για μια Κύπρο αποστρατιωτικοποιημένη, που θα προκύψει μέσα από τη δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού».
Αντιδρώντας στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με τη συμμετοχή του ΓΓ του ΑΚΕΛ, βουλευτών και υποψηφίων του Κόμματος, καθώς επίσης και Τουρκοκυπρίων, πραγματοποίησε χτες το πρωί κινητοποίηση έξω από τη Βουλή. Το ΠΣΕ ενέκρινε και επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Μάριο Κάρογιαν, μνημόνιο στο οποίο χαρακτηρίζει «προδοσία την προσπάθεια ένταξής μας στο πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ που αιματοκύλισε την Κύπρο» Επίσης υπενθυμίζει, ότι « το δίδυμο έγκλημα κατά του κυπριακού λαού, σχεδιάστηκε στην εαρινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα το 1971. Η Τουρκία, αξιοποιώντας πλήρως το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β, εισέβαλε στο Νησί το μοίρασε και σκόρπισε το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά. Η κατοχική Τουρκία όμως αποτελεί ισχυρό πυλώνα του ΝΑΤΟ, με αναβαθμισμένο ρόλο στη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου στο μοίρασμα των εδαφών και την εκμετάλλευση των λαών της περιοχής μας».

Από Gagarin57

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου