Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά παραμάγαζα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά παραμάγαζα
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με την ένταξη της Κύπρου
στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη»

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προωθούμενη, από πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον λεγόμενο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη". Ταυτόχρονα εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό και στο Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, που αντιστέκονται στα σχέδια αυτά και αγωνίζονται κατά της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.
Γνωρίζουμε καλά, ότι ο "Συνεταιρισμός για την Ειρήνη" αποτελεί τον προθάλαμο για την ένταξη των χωρών - μελών του στο ΝΑΤΟ. Οπως ο λαός μας, έτσι και ο λαός της Κύπρου, γνωρίζουν πολύ καλά το βρώμικο ρόλο, που έπαιξαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και διαχρονικά η Ενωμένη ιμπεριαλιστική Ευρώπη στο δράμα της μαρτυρικής μεγαλονήσου τα τελευταία 50 χρόνια. Γνωρίζουμε, ότι η διχοτόμηση, η εισβολή και η κατοχή σχεδιάστηκαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, την άνοιξη του 1971.
Θεωρούμε, ότι μία τέτοια πράξη ένταξης αποτελεί ύβρη στη μνήμη των νεκρών, των αγνοουμένων και των ξεριζωμένων του '74, ότι δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες στην δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος και στην απελευθέρωση του βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Επιπλέον μία ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και η εμπλοκή της στα βρώμικα σχέδιά του, θα θέσει το λαό και τη χώρα σε θανάσιμο κίνδυνο, στην ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με τους αυξανόμενους ανταγωνισμούς για την κατοχή και καταλήστευση των πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η πράξη αυτή αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση της θέλησης της τεράστιας πλειοψηφίας του κυπριακού λαού ενάντια στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Έτσι όπως αυτή εκφράστηκε κατά το δημοψήφισμα ενάντια στο ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης σχέδιο Ανάν, αλλά και με την κατηγορηματική απόφαση της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας του 2009, ενάντια στις πιέσεις ένταξης της χώρας στο λεγόμενο "Συνεταιρισμό".
Η ξεκάθαρη αυτή αντίθεση γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία σήμερα, προπαντός μετά από την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ - το Νοέμβρη του 2011 στη Λισαβόνα - και τις αποφάσεις, που πήρε για χωρίς όρια επεμβάσεις και κατοχή κρατών, με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και συμφερόντων. Αυτός είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ και του περιβόητου "Συνεταιρισμού" του - η αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων, της ανυπακοής και της αντίστασης, η καθυπόταξη του "εχθρού λαού".

Καλούμε τις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΔΥΕ, τις μαζικές οργανώσεις και φορείς του ελληνικού λαού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Κύπρο.

Το ΝΑΤΟ ήταν και παραμένει εχθρός όλων των λαών!
Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο συνεχίζεται!
Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός - δεν είναι ανίκητος!».

Από Gagarin57

Μεθοδεύσεις για να συρθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ
Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση που απέσπασαν από τη Βουλή
τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ
Κοντή μνήμη και επικίνδυνη στρατηγική!


Με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ, εγκρίθηκε την 24/02/2011 στην Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής πρόταση με την οποία απαιτείται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να καταθέσει αίτημα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».
Κατά της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, με τον ΓΓ του Κόμματος, Άντρο Κυπριανού, να υπογραμμίζει, ότι «όπως απορρέει από το πόρισμα για το "Φάκελο της Κύπρου", το δίδυμο έγκλημα εναντίον της Κύπρου σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ», του οποίου ο ρόλος «σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει». Ο ίδιος, στην ομιλία του στη Βουλή, υπενθύμισε ότι το θέμα τέθηκε ξανά επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη και Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά «και οι δύο αρνήθηκαν να προχωρήσουν».
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, μετά την ψηφοφορία, υπογράμμισε ότι η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων «συνιστά πράξη που παραβιάζει το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών», προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υπερασπιζόμενος το Σύνταγμα (...) θα ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας επί της συγκεκριμένης απόφασης της Βουλής». Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «σύμφωνα με το Σύνταγμα η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας», καθώς επίσης ότι ο Δ. Χριστόφιας «στο κυβερνητικό του πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει δέσμευση ούτε και είναι πολιτική του απόφαση να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», αλλά, αντίθετα, έχει δεσμευτεί στο λαό να «αγωνιστεί για μια Κύπρο αποστρατιωτικοποιημένη, που θα προκύψει μέσα από τη δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού».
Αντιδρώντας στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με τη συμμετοχή του ΓΓ του ΑΚΕΛ, βουλευτών και υποψηφίων του Κόμματος, καθώς επίσης και Τουρκοκυπρίων, πραγματοποίησε χτες το πρωί κινητοποίηση έξω από τη Βουλή. Το ΠΣΕ ενέκρινε και επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Μάριο Κάρογιαν, μνημόνιο στο οποίο χαρακτηρίζει «προδοσία την προσπάθεια ένταξής μας στο πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ που αιματοκύλισε την Κύπρο» Επίσης υπενθυμίζει, ότι « το δίδυμο έγκλημα κατά του κυπριακού λαού, σχεδιάστηκε στην εαρινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα το 1971. Η Τουρκία, αξιοποιώντας πλήρως το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β, εισέβαλε στο Νησί το μοίρασε και σκόρπισε το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά. Η κατοχική Τουρκία όμως αποτελεί ισχυρό πυλώνα του ΝΑΤΟ, με αναβαθμισμένο ρόλο στη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου στο μοίρασμα των εδαφών και την εκμετάλλευση των λαών της περιοχής μας».

Από Gagarin57

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Με τα δικά τους λόγια ...


Με τα δικά τους λόγια ...

Για όσους ισχυρίζονται, ότι το μνημόνιο και τα μέτρα τα έχουν επιβάλλει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το Δ.Ν.Τ. και οι ξένοι δανειστές. Για όσους ισχυρίζονται, ότι η χώρα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή, απαλλάσσοντας τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις βαρύτατες ευθύνες τους.
Δεν είναι άβουλη και μοιραίοι εντολοδόχοι, δεν είναι απλά ενδοτικοί και ξενοκίνητοι, είναι συνειδητοί υπηρέτες του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και είναι τόσο σκληροί και αμείλικτοι στην επιβολή των συμφερόντων  της εργοδοσίας.
Όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί ιδιοκτήτες της πόλης και του χωριού, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, όσο νωρίτερα αποφασίσουν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, τόσο γρηγορότερα θα έρθει μία καινούργια μέρα για το λαό μας.
Παρακολουθήστε αυτά, που πιστεύουν εκφρασμένα με τα δικά τους λόγια …

1) «Ακόμα και με μηδενικό χρέος, η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που ήδη γίνονται»
(Γ. Παπανδρέου, δήλωση στο Νταβός, 28/1/2011).

2) «Πολλοί μας κατηγόρησαν ότι πολλά από αυτά που κάναμε δεν ήταν σοσιαλιστικά. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάναμε ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα μείνουν όλα ίδια, είπαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα»
(Γ. Παπανδρέου, ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ 26/1/2011).

3) «Όσα έχουμε πλέον μπροστά μας δεν είναι ως επί το πλείστον επιταγές καμίας σύμβασης, ή κανενός μνημονίου (...) Χρειαζόμαστε βαθύτερες και μεγάλες αλλαγές, αυτές που είχαμε αυτούσιες βάλει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα»
(Γ. Παπανδρέου, ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, 12/1/2011).

4)«Νομίζω ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν είναι γραμμένα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (...) Όλα αυτά είναι στο εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Όλα. Είμαστε δεσμευμένοι, μάλιστα, πάνω σε αυτά. Έχει δεσμευτεί επανειλημμένα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όλοι εμείς στην προεκλογική μας εκστρατεία» 
(Θ. Πάγκαλος, από συνέντευξη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» 17/1/2011).

5)«Το μνημόνιο περιλαμβάνει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής με το οποίο "σφραγίσαμε" μια δανειακή σύμβαση και ένα δάνειο 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε μεγάλη ανάγκη η χώρα για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση. Το πρόγραμμα αυτό εκτός από μέτρα που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε για να συγκρατήσουμε τον οικονομικό εκτροχιασμό του κράτους, περιλαμβάνει και πολλά διαρθρωτικά μέτρα που είναι μέρος και του προεκλογικού και του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ»
(υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη στην «Ισοτιμία», 8/8/2010).

6)«Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προχώρησε όπως την είχε εξαγγείλει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009»
(Από το κείμενο απολογισμού της κυβέρνησης για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, Οκτώβρης 2010).

7)«Οι μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν είναι επιβολή ούτε της τρόικας, ούτε κάποιας ανώτερης δύναμης. Είναι ακριβώς πεποίθηση, είναι ιδεολογία μας ότι πρέπει να γίνουν» 
(Δήλωση του Γ. Πεταλωτή, 2/2/2011).

8)«Η πολιτική της κυβέρνησης πιστεύω ότι είναι ούτως ή άλλως σχεδιασμένη πέρα από το μνημόνιο και όπως σωστά κατά καιρούς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει, μια σειρά από θεωρούμενα μέτρα του μνημονίου υπήρξαν θεμελιώδεις τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ, ήδη από το πρόγραμμα που καταθέσαμε το Μάρτιο του 2007 (...) Το ασφαλιστικό ήταν ήδη από το 2007 ως προτεραιότητα. Οτιδήποτε περιελήφθη στο Ασφαλιστικό είχε προδιαγραφεί ως δέσμευσή μας εκ των προτέρων»!
(Π. Ευθυμίου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, 25/8/2010).

9)«Στο μνημόνιο - που ήταν μία σύμβαση που έγινε πάνω στην ανάγκη μας να δανειστούμε - περιέχονται πολλές μεγάλες αποφάσεις οι οποίες είναι και επιλογή μας κυβερνητική και έχουν σχέση και με το πρόγραμμά μας. Δεν είναι κάποιοι όροι δανεισμού απλώς, έχει μέσα και πολιτικά ζητήματα τα οποία τα θέσαμε εμείς (...) Άρα, δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από την τήρησή του»
(Γ. Πεταλωτής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, 18/8/2010).

10)«Χωρίς να το ζητήσουν οι εταίροι μας, εμείς αυτές τις αλλαγές θα τις κάνουμε, ούτως ή άλλως, γιατί όντως και έσοδα παραπάνω θέλουμε να έχουμε, αλλά και γιατί βάζουμε και τα θεμέλια ώστε μετά το ξεπέρασμα της κρίσης να μπορούμε να μιλάμε για μια διαφορετική χώρα, απαλλαγμένη από πολλές παθογένειες»
(Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στα επιπλέον μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου για την περίοδο 2012-2013, 10/12/2010).

Από τον Ριζοσπάστη της Κυριακής, 06/02/2011
Gagarin57